Sint Jozef, woonzorgknooppunt in Moorsele

Ons woonzorgknooppunt in het hart van Moorsele maakt deel uit van Woonzorggroep GVO. Wij houden van de rust en het zicht op onze kloostertuin, het prachtige kasteel en de groene omgeving. Wij genieten van de gezellige drukte van terrasjes, spelende kinderen en een levendig verenigingsleven op het dorpsplein.

Wij willen een open huis zijn waar iedereen welkom is en zich welkom voelt. Samenwerking en verbinding staan centraal. We willen een warme thuis zijn voor al wie bij ons woont en werkt. Mensen mogen helemaal zichzelf zijn in een huiselijke en veilige omgeving.

Onze zorgoplossingen

HEB JE VRAGEN OF ZOEK JE HULP?

Lobke Dewaele en Wendy Hennebel helpen je graag verder voor al uw vragen.
Bel naar onderstaand nummer of stuur ons een bericht.

056/41 22 51 sintjozef.moorsele@gvo.be

In de kijker

Terug met goesting naar het werk: een innovatieve arbeidsorganisatie

De Vlaamse overheid (Kabinet Minister Vandeurzen, Agentschap Zorg en Gezondheid) start in 2019 het project ‘Innovatieve arbeidsorganisatie in de woonzorgcentra als hefboom voor betere zorg en zinvol en werkbaar werk’. Het doel is om gedurende 2,5 jaar woonzorgcentra te inspireren en ondersteunen op vlak van ‘innovatieve arbeidsorganisatie’ (IAO).

Onze organisatie werd hiervoor geselecteerd. Door te sleutelen aan onze organisatiestructuur, willen we:

  • dat de zorgrelatie met onze bewoners opnieuw centraal staat
  • dat er opnieuw meer aandacht is voor het wonen en leven van de bewoner (en niet enkel voor het fysieke zorgaspect).
  • dat medewerkers opnieuw goesting hebben om te komen werken en fier zijn op het werk dat zij doen
  • dat teams zijn mee eigenaar zijn van de werkorganisatie (gedeeld leiderschap en meer autonomie) waardoor de kwaliteit van dienstverlening verbetert

We worden begeleid door de organisaties Workitects en Adoria. Door corona lag dit project even stil, maar intussen namen we de draad opnieuw op. Tegen eind 2021 hopen we dat de gewenste veranderingen in onze organisatie voelbaar zijn!

Buurtrestaurant en cafetaria ‘Bij Mitte & Caesar’

Het buurtrestaurant 'Bij Mitte & Caesar' bevindt zich op het gelijkvloers van het Herenhuis, waar in de namiddag ook het cafetaria in gehuisvest is. 

Het herenhuis is een classicistisch gebouw van einde 18de eeuw. De naam van het cafetaria-buurtrestaurant verwijst naar Mitte Corneillie en Caesar Gezelle, 2 figuren die een bijzondere verbintenis hebben met dit prachtige gebouw.

De grootvader van Mitte, Petrus Cornillie kocht de grond op en bouwde een herenhoeve en legde er een grote tuin aan. Dat was de start van wat nu Sint Jozef is. De kleindochter Mitte ging er naderhand wonen en was zelfs bevriend met Hendrik Conscience. Dat is één literair hoofdstuk. Het andere is dat van Caesar Gezelle; zijn oom was Guido Gezelle en zijn neef was Stijn Streuvels. Mooi gezelschap dus in ons buurtrestaurant.

Mooi interieur, lekker eten, een streekbiertje of een Dame Blanche lachen je toe. Het cafetaria is elke dag open van 14u tot 17u. Het buurtrestaurant is open van 11u30 tot 13u. 

 

Ter Cauchie - gloednieuwe assistentiewoningen

‘Ter Cauchie’ was één van de belangrijkste historische hoeves in Moorsele. Het woord doet denken aan ‘kasseien’ en dat is niet verwonderlijk: het was gelegen langs de eerste geplaveide weg in ons dorp. Nu is ‘Ter Cauchie’ een aangebouwde, totaal nieuwe vleugel naast het Herenhuis. Een heerlijke uitkijk in de vier windrichtingen; straatgebeuren, plein- en kerkambiance, groen van een mooie tuin en via een glazen doorgang heb je toegang tot alles van activiteiten en zorg. De eerste week van oktober vorig jaar hielden we opendeurdagen.

Nieuws

De zomer-selfie-actie van Woonzorggroep GVO zet de medewerkers in de schijnwerpers!

De zomer-selfie-actie van Woonzorggroep GVO zet de medewerkers in de schijnwerpers!

Met deze actie tonen de medewerkers van GVO zich aan elkaar en aan de buitenwereld. Gedurende de zomermaanden maken de medewerkers leuke, grappige, ontroerende,… foto's en filmpjes van zichzelf en hun collega's en delen die op social media met de hashtags #demensenvangvo ....

In de prijzen met eigen remake van videoclip van Paul Kalkbrenners "Feed your head"!

In de prijzen met eigen remake van videoclip van Paul Kalkbrenners "Feed your head"!

Op het gala van de Zorgwerkgever van het Jaar 2021 wint Woonzorggroep GVO de award van "Beste externe marketing campagne" met de remake van Paul Kalkbrenners videoclip "Feed your head"....

Sint Jozef is 'dementievriendelijk bezig'

Sint Jozef is 'dementievriendelijk bezig'

...

Is jouw vereniging een Herenhuis waard?

Is jouw vereniging een Herenhuis waard?

...

Kunnen wij u helpen?